Peli suositukseni!

-----Takaisin Etusivulle----- -----Taakse päin-----

Stragedia peli (steam: 39,99€)

Hearts of Iron IV

Hearts of Iron IV (HoI4) on toiseen maailmansotaan sijoittuva stragediapeli, jota tulee pelattua pitkiä aikoja putkeen. Kesäloman aikana pelasin kaverini kanssa kuukauden ajan lähesdtulkoon aamusta iltaan vain Hoi4:jää. Pelissä on valittavissa kaikki valtiot, mitkä olivat olemassa toisessa maailman sodassa (ja kikkailemalla voi pelata muillakin valtioilla). Pelin tarkoitus on... no selvitä/voittaa sota. Aloittelijan kannattaa pelata isoilla valtioilla esim: Saksa, Italia, Neuvostoliitto. Itselläni on jo sen verran pelitunteja takana, että pelaaminen pienillä valtioilla onnistuu myös kunnialla (Viro ja Danzig). Pelissää sinun tulee rakentaa tehtaita, määrittää mitä tehtaat valmistavat, värvätää armeijaa, hoitaa politiikkaa, kehittää focus-treetä, tutkia teknologioaa, Järjestäää armeijaa, rakentaa puolustus linjoja, suunitella hyökkäykset, reeagoida yllättääviin käänteisiin, ylläpitää ideologiaasi yms. Suosittelen hankkimaan peliin mukaan joko DLS:itä tai modeja, jotta peli olisi hauskempaa.

Voisin kertoa lyhyesti parhaista peli muistoistani! Pelasin El Papelinon (Saksa) kanssa Saksa-Italia peliä. Olimme jo tovin tapelleet liittoutuneita vastaan, emmekä keskittyneet muuhun. Yhtäkkiä huomasimme Neuvostoliiton rajan olevan aivan tyhjä. Neuvostoliitto oli aloittanut Talvisodan, mutta Suomi oli liittynyt Pohjoismaiden liittoumaan, joka esti Neuvostoliittoa valtaamasta suomea. Samaan aikaan Japani soti Aasiassa Neuvostoliittoa vastaan. Näimme tilaisuutemme tulleen! Siirsimme suuret määrät armeijaa Neuvostoliiton rajalle ja liityimme sotaan. Saimme piiritettyä Pohjoismaiden kimpussa olleet joukot ja Aasiassa olleet joukot saapuivat vasta, kun olimme muutaman provinssin päässä Moskovasta. Kuikistimme Neuvostoliiton alle 20 000 miehen tappiolla.

Stragedia peli (steam: 19,99€)

Age of Empires II 2013

Age of Empires II (AgE) on loistava neljään tasoon perustuva stragedia peli. Tasoja ovat Pimeä-,Feudaalinen-, Linna- ja Keisarillinenaika (Dark-, Feudal-, Castle- ja Imperialage). Kun etenet aikakausia eteenpäin saat avattua uusia rakennuksia ja päivityksiä aseisiin. Peli kuvataan ylhäältä päin ja ohjailet joukkoja hiiren avulla. Itselläni ei ole juuri nyt lähi aikoina ollut intoa pelata AgE:a, joten en voi en muista tätä kirjoittaessa ihan kaikkia hauskoja puolia. Pelissä on monenlaisia aloituksia, jotka vaihtelevat kartan, tekijän, pelaajamäärän ja pelityypin mukaan. Normaalissa aloituksessa on päärakennus, kolme kyläläistä ja tiedustelija. Pelin alussa kyläläiset keräävät enimmäkseen vain ruokaa ja puuta (myöhemmin myös kultaa ja kiveä). Ruualla värväät lisää kyläläisiä ja puulla rakenat taloja. Lähes kaikilla kansoilla yhdestä talosta saa +5 maksimi väestömäärää. Feudaaliselleajalle siiryttäessä aletaan keräämään muitakin resursseja ka kokoamaan armeijaa. Sotilaita värvätään kasarmeista, joita on neljä +yksi erillaista. miekka- ja jousimies kasarmit. Hevos- ja Piiritysjoukot. Lisäksi linna-ajalla linnoista voi värvätä erikois joukkoja, jotka vaihtelevat kansojen välillä. Pelaajia AgE:ssa voi olla 1-8.

Taas kerron yhdestä hauskimmasta AgE pelistäni! Pelasin Viikingeillä kaverini tekemässä kartassa. Pelaajia oli 8 (neljä ihmistä ja neljä bottia). Liittouduin Brittien kanssa (Ihminen). Hän ei nyt ollut mikään paras pelaaja, mutta sama koski viellä tuolloin minua. Kartassa oli tosiaan paljon vettä ja minä hallitisn niitä suurella laivastollani, joka koostui pitkälti pitkäveneistä. Suureksi kauhuksi Kaveriporukkani kaksi parasta AgE pelaajaa liittoutuivat keskenään minua vastaan. Liittolaiseni vaihtoi puolta, jotta olisi voittajien puolella. Tästä seurasi kolmen tunnin mittainen suur sota joka tapahtui aaloittain. Keino millä selvisin niin kauan oli nerokas puolustus taktiikka. Käytin hyödyksi linnoja ja veneitä. Saareni oli kartan reunassa, joten takaa kimppuuni ei voinut hyökätä. Rakensin useita linnoja rannikon ympärille ja laitoin laivaston rannikolle. Tällöin linnojen ja laivojen tulitus yhdistyi ja upottivat kaikki laivat, ennen kuin niillä olisi ollut kantamaa minun laivoihini. Rakensin samaan aikaan mahdollisimman nopeasti trepuja, joita assetin niin rantaan kuin oli mahdollista. Tiesin heidän rakentavan tykkilaivoja, joilla tuhota linnani, mutta sain sen estettyä. Lopulta Viholliseni menivät konkurssiin ja sain pitkän taiostelunjälkeen voitettua lentisen liittolaisen, mutta hävisin lopulta kahdelle toiselle ihmis pelaajalle. Toiset pelaajat tappoivat siis botit, ymmärtääkseni samoihin aikoihin, kun he taistelivat mijnuia vastaan. Vaikka hävisinkin pelin oli se yksi parhaimista. Kaikilla oli hauskaa ja jännittäviä tilanteita riitti. Useaan kertaan he onnistuivat tekemään maihin nousun kimpppuuni, mutt asain sen hoidettua.

Stragedia peli (steam: 14,99€)

Kingdom new lands

Tämä oli useamman viikon suosikki pelini. Pelasin tätä päivin ja öin. Huoneessani ja vessassa... tai no en nyt ihan, mutta tahuatte idean. Kingdom new lands oli ensimmäinen rento stragedia peli, jota olen pelannut. Kaikiss amuissa minulla on jatkuvasti paineet päällä. Ei tässä. Kerää rahaa työläisiltä, Palkkaa porvareita, verota köyhimpiä, hae halpatyövoimaa, tapa outoja viitallisia tummia kääpiöitä, joilla on iso isoveli ja outoja linmtuja. Päivisin voin rauhassa kierellä ym,päri maita ja mantuja, mutta öisin pitääkin palata takaisin muurien taakse suojaa. Palkkaamasi ihmiset ovat valmiita kuolemaan puolestasi, joten voit olla huoleti ja istua keskellä kylää juomassa siirtokunnista saatua teetä. Okei! Okei! Aletaan puhua vakavasti tästä pelistä! Peli pohjautu kuninkaaseen joka on syystä tai toisesta joutunut oudolle saarelle, jossa on opaljon kodittomia kerjäläisiä. Onnekseen hän löytää kylän rauniot, jossa lojuu maassa monen täkäläisen vuosi palkka. Miksi täkäläiset eiväöt kerää noitta rahoja, johtunee kunnon kristityistä arvoista. Tai sitten niistä kääpiöistä, jotka tappavat rahan takia. Sinä siis pelaat kuninkaaalla, joka ratsastaa hevosella... tai siis ratsua voi vaihtaa myöhemmin, mutta kuitenkin. Tavoitteesi on korjata vene, jolla voit mennä rikkomaan sen uudestaan seuraavalle saarelle ja tehdä sama projekti uudestaan- Tässä olikin sekavasti selitettynä tämän pelin idea.

Oma kokemus... En tosiaan ole pelannut tätä peliä vieläkään loppuun asti, vaikka hakkasinkin tätä aivan liikaa. Syynnä oli haluni saada mukaani eräs sölpö lemmikki koira, jonka löysin puun alta. Kummasto tuo koira ei pystynyt siirtämään tuota puuta, mutta pieni kultakolikko katkaisi sen helposti. Koira haukkui sinne suuntaan mistä kääpiöt hyökkäisivät suurimmalla voimalla. Sain aina välillä sydän kohtauksen tuon koiran takia. Pidin ääniä täysillä, jotta kuulisin pelin musiikin (huonot kuulokkeet). Ja yhtäkkiä koira alkoi haukkumaan.

Ilmainen netistä ja Steamista

Runescape

Nyt olemme aarteen äärellä. Jos kerran aloitat tämän pelin kunnolla et lopeta sitä koskaan. Pidät luultavasti vain taukoja, mutta palaat siihen lopulta takaisin. Runescape on hiirellä pelattava näpääily peli, missä voit tehdä melkeimpä mitä vain. Voit kalastaa, hakata puuta, hakata eri resursseja, rakentaa omaa taloasi, myydä ja ostaa tavaraa, harrastaa arkeologiaa, teleporttaila, taikoa, tappaa pelaajia, tappaa goblineita, tappaa trolleja, tapppaa periaatteessa kaikkea mitä sinulle tulee mieleen, voit syödä, juoda, Sulattaa malmeja, takoa aseita ja haarniskoja, liittyä klaaniin, perustaa klaani, palvoa ja tavata jumalia, Matkustaa eri planeetoilla, tutkia valtavaa karttaa, nauttia upeista pelimusiikeista ja paljon muuta.

PvP peli (steam: 4,99€)

Stick Fight: The Game

Stich Fight: The Game on tikku-ukko taistelu peli, jossa pelaat tikku-ukolla. Pelissä on lukuisia erillaisia karttoja, joihin putoaa erillaisia aseita. Aseiden tulemis määrää sekä nopeutta voi säätää asetuksista. Voit myös halutessasi säätää mitä aseita saat käyttöösi. Aseet tosiaan siis putoavat taivaalta ja pelaajat voivat halutessaan niitä kerätä helpottaakseen tavoitettaan tappaa vastustajansa. Jos kyllästytte normaaliin pelaamiseen voitte luoda omia karttoja, joissa vastustajana onkin vaikkapa käärmeitä. Jos satut olemaan tilanteessa, jossa sinulla ei ole ystäviä niin ei hätää. Tässä pelissä on mahdollista mennä pelaamaan satunnaisten pelaajien kanssa. peli on kaikkiaan yksinkertainen tappelu peli, jossa voi purkaa sisäiset patoumat toisiin ihmisiin.

Kerron taas hieman omia kokemuksiani. Ostin kyseisen pelin tuossa 2020-vuoden paikkeilla etäkoulun aikana. Pelasin sitä tosiaan luokkalaisteni kanssa tunneilla sekä välitunneilla. Se oli sellainen hauska peli, jossa pystyy ottamaan miehestä mittaa, kun ei kerran pystynyt kasvotusten antaa toisille selkään. Pelasimme kerran englannintunnilla kyseistä peliä ja opettaja alkoi kyselemään meiltä tehtävien vastauksia. Laitoin mikrofonin päälle ja totta kai pelin äänet kuuluivat läpi. Opettaja sitten kyseli mitä ääniä sieltä kuuluu ja ei siinä voinut sanoa mitään puolustukseksi, kun samalla kuului kavereiden puhe discordissa. Sain siitä sitten huomautuksen ja kaverit saivat makoisat naurut.