-------Takaisin etusivulle-------- -----Taakse päin-----

Satunnaista tietoa

Haluan huomauttaa että nämä ovat yhden henkilön tekemiä tietopaketteja. Lähteitä on ollut useita ja parhaimillaan niillä saattaa olla kymmenien vuosien päivitys eroja. Olen yrittänyt parhaani ottaa "keskiarvot" teksteistä, jotta tulisi mahdollisimman toden mukainen. Jos sinä löydät virheitä tai keksit tarperelisia lisäyksiä jostain aiheesta voit lähettää asiasta minulle sähköpostia. Olen avoin kritiikille. Eli en suosittele käyttämään tätä ainoana lähteennä, vaikkapa koulu projektissa.

Väinö Linna

Väinö Linna oli suomalainen kirjailia, jonka tuotanto painottui sotakirjallisuuteen. Hänet tunnettiin erityisesti Suomen sota historiaa kuvaavista teoksista "Tuntematon sotilas" ja "Tääällä Pohjantähden alla", joista molemmista on tehty elokuva. Väinö Linna työskenteli alkuosan aikuisuudestaan tehtaalla, kunnes hän lähti sotimaan jatkosotaa.

Lisää tästä aiheesta

Eino Leino

Eino Leino eli oikealta nimeltään Armas Einar Leopold Lönnbohm oli suomalainen kirjailija, lehtimies ja kriitikko. Eino Leinon tuotanto ei todellakaan keskittynyt vain romaaneihin vaan sisälsi runoutta, romaaneja, näytelmiä, esseitä ja lehtipakinoita sekä suomennoksia ulkomaisesta kirjallisuudesta. Eino Leino lasketaan yhdeksi Suomen historian merkittävimmistä kirjailijoista.

Lisää tästä aiheesta

Säädyt

Sääty jakoa käytettiin erottelemaan työntekijät kartanon herroista ja vastaavista. Säätyjä oli Tyypillisessä Eurooppalaisessa mallissa neljä. Talonpoika, Porvari, Papisto ja Aateliset. Säätyjen välillä tapahtuva vaihdos oli hankalaa ja harvinaista...

Lisää tästä aiheesta